Kalsbeek College

Daniek Hesselink

Daniek wist al op haar zesde dat ze verpleegster wilde worden. Omdat ze dit zo zeker wist, koos ze in leerjaar 3 van het Kalsbeek College bewust niet voor het vmbo-t (de mavo), maar ging ze richting vmbo-kader Zorg & Welzijn.

Goede sfeer
Ze kijkt met hele positieve gevoelens terug op haar schooltijd. “Ik voelde me hier echt gezien. Er hing op school toen ook al een hele goede sfeer.” Ook aan de beroepsrichting Zorg & Welzijn heeft ze goede herinneringen. “Vooral dat er zo veel praktijk was. De kooklessen waren geweldig en de EHBO-lessen zeer nuttig. Voor de EHBO lessen kwam er een keer een lotus waar je de EHBO-handelingen op moest doen en dat heeft veel indruk gemaakt.”

Van niveau 3 naar niveau 4
Op het Kalsbeek College liep Daniek 3 stages: bij een kinderopvang, in een verpleeghuis en op een basisschool. Haar maatschappelijke stage liep ze in de gehandicaptenzorg en in een verpleeghuis. Nadat ze haar diploma haalde, is ze naar het MBO Rijnland gegaan voor de opleiding Verpleegkundige. Daniek is daar ingestroomd in niveau 3 maar kon door het halen van toetsen op niveau 4 na leerjaar 1 doorstromen naar niveau 4.

Baangarantie
Op het mbo heeft ze veel stages gelopen binnen de zorg en kwam ze uiteindelijk terecht in het HAGA ziekenhuis in Den Haag op de longafdeling. Daar heeft Daniek 2 jaar met veel plezier gewerkt en veel geleerd. Nu werkt ze in een flexpoule in het Antonius ziekenhuis. “De flexpoule houdt in dat ik steeds op een andere afdeling werk. Heel afwisselend en zo doe ik nog meer ervaring op. Mijn advies: mocht je twijfelen wat je later wil worden, ga kijken bij Zorg & Welzijn en ontdek of de zorg iets voor je is. Een leuke baan gegarandeerd!”

Over Mohamed
Naam Daniek Hesselink
Zat op de Kalsbeek: van 2008 tot 2012
Locatie Bredius
Opleiding vmbo-kader
Studies verpleegkundige op het MBO Rijnland

Naar overzicht

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.