Kalsbeek College

Hayo Vink

Werken op Curaçao: velen dromen er van. Hayo Vink heeft zijn droom waargemaakt. Maar al had je hem tijdens zijn middelbare schooltijd gevraagd wat hij later wilde doen, dan had hij nooit bedacht dat hij in het onderwijs zou werken. En al helemaal niet onder de tropische zon!

Eigen horecazaak
Hayo begon op de mavo, maar kwam er al snel achter dat een praktische richting beter bij me paste. “Ik had allerlei bijbaantjes in restaurants. Horeca vond ik altijd al leuk en daarom ben ik aan de Oversingel een vmbo-opleiding gaan doen in die richting.” Een eigen horeca-zaak leek hem wel wat en uiteindelijk is hem dat ook gelukt. “Ik heb een eigen zaak gedraaid, maar het gaf me niet genoeg uitdaging. Het onderwijs en dan vooral het ontwikkelen en toetsen van onderwijs leek me veel interessanter en uitdagender.”

Keuzes
Op het vmbo vond hij de lessen van Piet van Erkel en Cees Blom altijd leuk. “Lekker in de keuken werken en de vrijheid hebben om ook dingen verkeerd te mogen doen. Op de mavo vond ik de lessen van Hille Schilstra (Nederlands) heel goed. Niet zo zeer vanwege de inhoud van de lessen, maar vooral hoe hij met ons omging. Dat gold ook voor John Jehee.”

Kies een richting waar je interesse ligt. Met de keuzes die je nu maakt, moet je het straks doen.

De belangrijkste les die Hayo op de Kalsbeek geleerd heeft, is om een richting te kiezen waar zijn interesse ligt. “Of dat nu een sectorprogramma vmbo of een profiel in het havo of vwo is. Je zult het straks moeten doen met de keuzes die je nu maakt.”

Over Hayo
Naam Hayo Vink
Geboortedatum 27 juli 1972
Zat op de Kalsbeek: van 1984 tot 1990
Locatie Eerst Schilderspark, later Bredius
Opleiding vmbo / mavo
Studie Pedagogisch Technische Hogeschool (Fontys), lerarenopleiding Horeca
LinkedIn LinkedIn-profiel Hayo

Hayo Vink

Naar overzicht

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.