Kalsbeek College

Mohamed Ahmed

De stap van een vmbo-diploma in de richting Instalektro naar een eigen patisserie lijkt enorm. Maar bij Mohamed Ahmed is die overgang eigenlijk zo logisch als wat. “Met Karit Patisserie valt alles op z’n plek.”

Toen Mohamed Ahmed (28) anderhalf jaar oud was, verhuisde zijn gezin vanuit Syrië naar Nederland. Hij woonde tegenover het Kalsbeek College. “Ik was de enige die in de pauze van school mocht om mijn brood te halen.” Hij volbracht de vmbo-kader opleiding met gemak, volgde opleidingen in de bouw en het management en belandde uiteindelijk in de bouw. En ondertussen werkte hij in een shoarmazaak in Woerden. Allemaal stukjes uit zijn leven die van pas kwamen bij Karit Patisserie.

Geen gewone bakker
Vijf jaar geleden kwam zijn zwager Adel Karit naar Nederland. “Hij heeft het vak geleerd bij zijn ooms. In Syrië had het familiebedrijf vijf vestigingen. Hij spreekt niet goed genoeg de taal om in Nederland een eigen patisserie te beginnen. Toen kwam ik in beeld.” De twee schreven een businessplan en leenden een startkapitaal bij een kennis. “We zijn geen gewone bakker. Wat wij verkopen, bestaat in Woerden nog niet: luxe gebakjes, koekjes en (bruids)taarten op maat. Dat is echt iets anders dan wat je bij een bakker kan kopen.”

Groot netwerk
De rolverdeling tussen Ahmed en Karit is duidelijk. “Mijn zwager zorgt voor het bakken en ik doe alles daar omheen zoals het contact met klanten. Ik vond het op het Kalsbeek College al leuk om iedereen te kennen. Ik heb nog steeds vrienden uit die tijd. En ik weet nu: een groot netwerk is onmisbaar als je een eigen zaak wil beginnen.”

Over Mohamed
Naam Mohamed Ahmed
Zat op de Kalsbeek: van 2001 tot 2005
Locatie Bredius
Opleiding vmbo-kader
Studies in de bouw en het management

Naar overzicht

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.