Kalsbeek College

Paula Harskamp

Ze heeft als leerling lang getwijfeld: wilde ze later een baan in de horeca of in de zorg? Uiteindelijk koos Paula Harskamp voor het laatste. Al meer dan 10 jaar werkt zij als (mammacare)verpleegkundige in het Hofpoort Ziekenhuis in Woerden.

Korte lijntjes
Paula begon haar Kalsbeek-carrière op Bredius en na 2 jaar moest ze verhuizen naar locatie Schilderspark. “Het verhuizen vond ik lastig, omdat ik mijn oude vrienden achter moest laten.” Toch had ze het er wel erg naar haar zin. “Het is een gezellige, kleinschalige school met een goede sfeer. Iedereen kent elkaar en je voelt je geen nummertje. De lijntjes tussen docenten en leerlingen zijn kort en dat vond ik prettig.”

Horeca of zorg?
Paula koos voor een zo breed mogelijk vakkenpakket om nog alle kanten op te kunnen. Uiteindelijk werd het de richting zorg en welzijn. “Ik wilde vroeger graag een eigen hotel of restaurant. Als ik nu die leuke patiënten op m’n werk zie en ze zie opknappen, ben ik toch blij dat ik deze weg ingeslagen ben. Soms begint het nog wel te knagen en twijfel ik of ik me laat omscholen, maar dat kost erg veel tijd.”

Lampjes en tompoucen
Goede herinneringen heeft ze aan het gala en de werkweken. Bij het gala had ze lampjes in haar haar en iedereen vroeg zich af hoe dat kon. Ze kan zich ook nog goed herinneren dat ze tijdens de werkweek stiekem tompoucen had gemaakt voor een jarige klasgenoot. “Opeens stond er een boze leraar in de deuropening. We hebben zo gelachen.”

Toekomst
Paula heeft ambitieuze plannen. Graag zou ze zich nog meer verdiepen en verpleegkundig specialist of Physican Assistant (PA) worden. Haar grootste droom is ooit nog arts worden. “Maar dan ben ik nog heel lang bezig, dus ik vrees dat dat niet meer gaat lukken. Ik ben altijd al bezig geweest om hogerop te komen. Ik heb nooit van studeren en boeken lezen gehouden, maar om iets te bereiken moet je soms dingen doen die je niet leuk vindt.”

Over Paula
Naam Paula Harskamp
Geboortedatum 24 april 1986
Locatie Bredius en Schilderspark
Opleiding vmbo-t
Studie MBO Verpleegkunde niveau 4 (ROC Midden-Nederland)/ Mamma-care

Paula Bouwman

Naar overzicht

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.