Kalsbeek College

Vera Streng

Trots is ze op haar ‘erefunctie’. Vera Streng is raadslid van het CDA in de Woerdense gemeenteraad. “Prachtig om als gekozen volksvertegenwoordiger samen te werken aan een beter Woerden”, zegt ze hierover.

Gezondheidszorg
Als aandachtsgebied houdt Vera zich voornamelijk bezig met onderwerpen op het gebied van zorg en welzijn. Een logische keuze, want in het dagelijks leven werkt ze als verpleegkundig specialist in de ouderengeneeskunde. “Dat ik de gezondheidszorg in wilde, wist ik al heel snel.”

Met plezier denk ik terug aan alle gezellige momenten in de aula tijdens de pauzes en de tussenuren.

Parijs
Op locatie Schilderspark deed ze de havo. “Het is een vriendelijke en toegankelijke school, waar je echt leerling bent en geen nummer. Dat gevoel kreeg ik al toen ik de open dag bezocht. Natuurlijk zat ik daar om mijn diploma te halen, maar er was genoeg tijd om lol te maken met vrienden. Zo had ik de mazzel dat ik 2 keer de werkweek 4-havo in Parijs heb mee mogen maken, omdat ik bleef zitten. Er waren ook zoveel gezellige momenten in de aula tijdens de pauzes en de tussenuren.”

Franse chansons
Met een lach denkt ze terug aan de wiskundelessen van meneer Stuurman. “Heerlijk chaotisch waren die. Ook mooi waren de Franse chansons van mevrouw Van Ginkel tijdens Frans. Eigenlijk had elke les wel iets speciaals. Ik heb veel waardering voor elke leraar voor wie het elke keer maar weer een uitdaging was om de klas stil te houden en te boeien. Dit geldt speciaal voor meneer Smit die mij, zonder enig natuurkundig inzicht, toch dit vak bij moest brengen.“

Over Vera
Naam Vera Streng
Geboortedatum 13 augustus 1985
Zat op de Kalsbeek: van 1997 tot 2003
Locatie Schilderspark
Opleiding havo
Studie HBO-Verpleegkundige, master Advanced Nursing Practice
Kalsbeek College: 1997-2003

Kalsbeek College: 1997-2003

Naar overzicht

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.