Kalsbeek College

Info voor nieuwe brugklassers

Heb jij gekozen voor het Kalsbeek College? Leuk! Hieronder vind je vast wat meer informatie, waaronder de datum voor de kennismakingsdag voor jou en een informatieavond voor je ouders. Heb je in de tussentijd een vraag? Stel ‘m gerust per mail of telefoon (0348 – 417 694).

Aanmeldingsprocedure
Wij hebben van heel veel basisscholen formulieren terug gekregen. Daarna hebben we met de juffen en meesters van groep 8 de ‘warme overdracht’ gedaan en alle inschrijvingen en informatie verwerkt. Eind mei krijg je de officiële bevestiging van jouw inschrijving. In de tussenliggende tijd kunnen wij de klassen samenstellen.

Kennismakingsdag op 26 juni
Houd woensdag 26 juni vrij in je agenda! Dat is de datum dat je je nieuwe klasgenoten, mentor en mentorassistenten leert kennen. Ben je die dag toevallig met je huidige klas op kamp? De reservedatum is 3 juli. Eind mei ligt de uitnodiging voor de kennismakingsdag in je brievenbus.

Boeken/materialen die je in de brugklas nodig hebt
Naast schoolboeken heb je nog meer spullen nodig, zoals sportkleding, een rekenmachine en een Chromebook (of laptop). Op de kennismakingsdag op 26 juni ontvang je van ons een lijst met alle materialen die je nodig hebt. Boeken hoef je niet zelf te bestellen. Wij zorgen dat jouw boekenpakket in de zomervakantie thuis bezorgd wordt.

Informatieavond voor ouders/verzorgers
Voor je ouders organiseren we eind juni een informatieavond:

  • locatie Bredius: 26 en 27 juni
  • locatie Schilderspark: 24 juni (mavo/havo-klassen) en 25 juni (atheneum- en gymnasiumklassen)

Ook hiervoor sturen we per post een uitnodiging. Op deze avond krijgen zij alles te horen over het werken met Chromebooks en hoe zij er een via het Kalsbeek College kunnen bestellen. Op www.kalsbeek.nl/laptop lees je hier meer over.

Praktische informatie in het kort

Procedure na jouw aanmelding

In maart heb je het inschrijfformulier ingeleverd bij je juf of meester. Eind mei ontvang je van ons een bevestiging hiervan.

Kennismakingsdag

Houd woensdag 26 juni vrij in je agenda! Dat is de datum dat je je nieuwe klasgenoten en mentor leert kennen.

Boeken / materialen die je nodig hebt

Naast schoolboeken heb je nog meer spullen nodig, zoals sportkleding, een rekenmachine en een Chromebook (of laptop).