Kalsbeek College

Overgang naar de middelbare school

Van de grootste op de basisschool naar de jongste op de middelbare school. De overstap is best spannend. Als het even niet gaat, op school of privé, zijn er altijd mensen die je willen helpen. Is je band lek, loop dan langs bij de conciërge. Krijg je je huiswerk niet af, vraag dan advies bij je mentor. Op het Kalsbeek College sta je er nooit alleen voor.

Huiswerk…
Over huiswerk gesproken. Niet het meest favoriete onderdeel van het schoolleven. Maar je hoeft er niet tegenop te zien. Tijdens mentorlessen in de brugklas leer je je agenda goed te gebruiken, te plannen en het maak- en leerwerk te verdelen. Je mentor geeft je advies en je kan altijd om meer tips vragen.

Mentorassistenten
Naast je mentor kun je altijd terecht bij de mentorassistenten. Dit zijn bovenbouwleerlingen die verbonden zijn aan jouw klas. Op Bredius is dit een vierdejaars leerling, op Schilderspark zijn dit 2 leerlingen uit 5-vwo. Je leert ze kennen op brugklaskamp en je kan ze op hun spreekuur een vraag stellen. Handig, om ervaren scholieren te kennen!