Kalsbeek College

Gezonde school

Het Kalsbeek College is een gezonde school. Hoe merk je dat? Op onze locaties is het maken van de gezonde keuze een makkelijke keuze. Zo is het overgrote deel van het aanbod in ons buffet gezond en zijn gezonde producten het beste zichtbaar.  Ook wordt water drinken via watertappunten gestimuleerd, want hier kun je de hele dag gratis je flesje vullen met vers drinkwater. Maar we bieden niet alleen maar broodjes gezond en fruit. In een kleine pauze kun je bijvoorbeeld best een keer een muffin kopen, maar tijdens de lunchpauze kun je alleen uit broodjes en fruit/groente kiezen.

We werken op onze school volgens de Richtlijn Eetomgevingen voor Scholen, opgesteld door het Voedingscentrum. Locatie Schilderspark is in 2022 in de race voor een ‘gouden schaal’, waarmee we officieel laten zien dat wij een gezonde schoolkantine hebben en houden. Locatie Bredius gaat hier in 2022-2023 mee aan de slag.

Gezonde keuze
Wij vinden dat bewust en gezond eten de norm hoort te zijn en we vinden het logisch dat ieder kind een gezonde en duurzame keuze kan maken in de schoolkantine. Daarom doen wij dát wat de normaalste zaak van de wereld is: we maken van de gezonde kantine de gewone kantine.

 

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.
Sluiten

Proeflessen voor groep 8

Zit jij in groep 8 en ben je benieuwd naar het Kalsbeek College? Meld je dan aan voor proeflessen, dé manier om te ontdekken of het Kalsbeek bij je past. De proeflessen op locatie Bredius zijn geweest, maar op locatie Schilderspark staan ze nog op de planning.

Klik via ‘Sluiten’ dit pop-up scherm weg om verder te gaan naar onze website.

 

Sluiten