Kalsbeek College

Actiedag levert 18.000 euro op voor het goede doel

Traditiegetrouw hebben de leerlingen van het Kalsbeek College locatie Schilderspark het schooljaar afgesloten met een ‘actiedag.’ De leerlingen hebben dit jaar het prachtige bedrag van 18.000 euro bij elkaar gelopen of gefietst. En de teller loopt nog!

Op woensdag 28 juni liepen leerlingen uit leerjaar 1 en 2 in de ochtend met hun klas een ronde om de Cattenbroekerplas. Ze kwamen langs verschillende posten waarbij ze van docenten leuke opdrachten kregen. In de middag ging klas 5 de plas rond. De derde- en vierdeklassers gingen spinnen. Onder leiding van onze gymdocenten die het tempo aangaven en de leerlingen motiveerden, hebben de leerlingen zich in het zweet gewerkt op een spinningfiets.

Drie goede doelen
Zo heeft iedereen het schooljaar afgesloten op een positieve en sportieve manier. Het opgehaalde geld wordt (met aftrek van de gemaakte kosten) verdeeld over 3 goede doelen:

  • Inloophuis Leven met Kanker: een huis in Woerden om gewoon even in-te-lopen. Alles is erop gericht om te ervaren hoe je ondanks de ziekte kanker midden in het leven kunt blijven staan en hoe je daarin de balans kunt (her)vinden. Gasten vinden hier een ontspannen ontmoetingsplaats en ervaren dat lotgenotencontact en het deelnemen aan activiteiten de kwaliteit van leven kunnen verbeteren.
  • Zendingswerk MAF: ontwikkelingshulp, noodhulp bij rampen, zending/evangelisatie en medische hulp. Door slechte wegen, regentijd, oerwouden/bergen, verre afstanden tussen dorpen en i.v.m. de veiligheid is hulp met het vliegtuig veel efficiënter.Jaco Loenen (broer van mevrouw Loenen) woont in het noorden van Australië en werkt als piloot in moeilijk bereikbare gebieden om onder andere leraren, artsen en medicijnen op de juiste plaats te krijgen.
  • Shoulder 2 Shoulder: een organisatie die zich inzet voor kwetsbare kinderen en jongeren. Brugklasleerlingen hebben bij Godsdienst een presentatie gehad van Julius en Rianne die vertelden over hun werk in Kenia. Zo is er een basisschool midden in de sloppenwijken opgericht en is er geld nodig om nieuwe klassen te bouwen. Het oude schoolgebouw dateert namelijk uit 2013 en is gemaakt van modder en valt uit elkaar. Hoog tijd voor vernieuwing!

Naar nieuwsoverzicht

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.