Kalsbeek College

Actiedag levert ruim 19.000 euro op voor het goede doel

Traditiegetrouw sluiten de leerlingen van het Kalsbeek College locatie Schilderspark het schooljaar af met een Actiedag. De leerlingen hebben dit jaar een prachtig bedrag opgehaald: 19.079 euro.

Op woensdag 10 juli gingen leerlingen uit leerjaar 1, 2, 4 en 5 Woerden en omgeving ontdekken door middel van twee fietstochten. De leerlingen waren extra gemotiveerd om geld op te halen voor het goede doel: hoe meer geld zij ophaalden, hoe meer geld er naar het goede doel gaat, maar ook hoe makkelijker de coördinatietocht werd.

Spinningfiets
De derdeklassers gingen ook fietsen, maar dan ‘op de plek’. Onder leiding van gymdocent Gijan Koedood, die 6 van de 7 lesuren het tempo aangaf en de leerlingen motiveerde, hebben de leerlingen zich in het zweet gewerkt op een spinningfiets.

Stichting Thuishuis Woerden
Zo heeft iedereen het schooljaar afgesloten op een positieve en sportieve manier. Het opgehaalde geld wordt verdeeld over drie goede doelen. Dit zijn stichting Dovenschool Madurai (deze stichting zet zich in voor onderwijs en dus een kans op een toekomst voor kinderen met een beperking in Madurai, in India), Ewe-Retu Kindergarten (levert geld en bouwmaterialen voor een kleuterschool in het oosten van Namibië) en stichting Thuishuis Woerden (een vrijwilligersorganisatie die eenzaamheid onder ouderen wil verminderen en voorkomen in Woerden, Kamerik, Harmelen en Zegveld).

De dag werd afgesloten met een ijskraam op het schoolplein, zodat alle leerlingen konden afkoelen met een welverdiend ijsje.

Naar nieuwsoverzicht