Kalsbeek College

Activiteiten gymnasiumafdeling

Gymnasiumdag
Op donderdag 1 juni was het tijd voor de jaarlijkse gymnasiumdag. ’s Ochtends beantwoordden alle gymnasiasten allerlei lastige grammaticale vragen over het Grieks en Latijn en streden zij fanatiek om de felbegeerde Zwitserse roomvlaai. Daarna werd er serieus vertaald door zowel onderbouw- als bovenbouwleerlingen. De teksten gingen over de avonturen van Odysseus.

In aansluiting op de vertaalopdracht gingen de leerlingen van klas 1, 2 en 3 aan de slag met acteurs en docenten van theatergroep Aluin. De leerlingen deden enthousiast mee aan de toneelworkshops, die een vervolg kregen in een boeiende voorstelling over Odysseus voor alle leerjaren door drie topspelers van Aluin zelf.

Kretamarkt
Een week later, eveneens op donderdag, maar nu aan het einde van de middag,. kregen alle VWO-brugklasleerlingen de gelegenheid om vanuit hun eigen reisbureautje een reis naar Kreta te verkopen aan ouders, docenten en andere belangstellenden. Deze reismarkt werd druk bezocht.

Vanachter hun vrolijk ingerichte kraampjes probeerden de groepjes leerlingen met hun zelfgeschreven en vormgegeven gidsen de bezoekers te verleiden hun specifieke reis te boeken. Zelfs de inzet van een heuse website werd niet geschuwd. Uiteindelijk ging het clubje met de meeste verdiensten met een ‘Donald Duck History’ als prijs naar huis.

Naar nieuwsoverzicht

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.
Sluiten

Proeflessen

Ben je benieuwd naar onze school? Dan wil je vast weten hoe de school er van binnen uitziet, hoe de sfeer is en of je je er thuis voelt. Onze open dag was op zaterdag 20 januari. Maar er is nog een moment om te komen kijken: tijdens de proeflessen. Alle groep 8-leerlingen zijn hier van harte welkom!

Aanmelden
Je kiest zelf de vakken die je die middag wil volgen. Benieuwd waar je uit kan kiezen? Kijk op www.kalsbeek.nl/proeflessen en schrijf je in!

De inschrijving sluit op woensdag 14 februari, zodat wij de roosters voor alle leerlingen kunnen klaarmaken.
Vragen? Stuur een mail naar [email protected]

Sluiten