Kalsbeek College

Activiteiten gymnasiumafdeling

Gymnasiumdag
Op donderdag 1 juni was het tijd voor de jaarlijkse gymnasiumdag. ’s Ochtends beantwoordden alle gymnasiasten allerlei lastige grammaticale vragen over het Grieks en Latijn en streden zij fanatiek om de felbegeerde Zwitserse roomvlaai. Daarna werd er serieus vertaald door zowel onderbouw- als bovenbouwleerlingen. De teksten gingen over de avonturen van Odysseus.

In aansluiting op de vertaalopdracht gingen de leerlingen van klas 1, 2 en 3 aan de slag met acteurs en docenten van theatergroep Aluin. De leerlingen deden enthousiast mee aan de toneelworkshops, die een vervolg kregen in een boeiende voorstelling over Odysseus voor alle leerjaren door drie topspelers van Aluin zelf.

Kretamarkt
Een week later, eveneens op donderdag, maar nu aan het einde van de middag,. kregen alle VWO-brugklasleerlingen de gelegenheid om vanuit hun eigen reisbureautje een reis naar Kreta te verkopen aan ouders, docenten en andere belangstellenden. Deze reismarkt werd druk bezocht.

Vanachter hun vrolijk ingerichte kraampjes probeerden de groepjes leerlingen met hun zelfgeschreven en vormgegeven gidsen de bezoekers te verleiden hun specifieke reis te boeken. Zelfs de inzet van een heuse website werd niet geschuwd. Uiteindelijk ging het clubje met de meeste verdiensten met een ‘Donald Duck History’ als prijs naar huis.

Naar nieuwsoverzicht

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.