Kalsbeek College

Alle geslaagden & slagingspercentages bekend

Het slagingspercentage op het Kalsbeek College is net als afgelopen jaren bovengemiddeld hoog: ruim 98 procent van de examenleerlingen sluit hun middelbare schoolperiode af met een diploma op zak.

Met een slagingspercentage van maar liefst 100% springt de mavo-afdeling van locatie Bredius het meest in het oog. “Het diploma is de kroon op het werk voor deze 154 mavo-leerlingen”, meent locatiedirecteur Paul Verkade. “We dagen iedereen uit om het beste uit zichzelf te halen. Dat is gelukt, ook in deze bijzondere coronatijd waarin de schoolexamens bepalend waren.”

Hoge slagingspercentages
Een paar afdelingen van het Kalsbeek College hebben bijzonder goed gepresteerd. Zo zijn de vmbo-leerlingen die een leerwerktraject volgen, allemaal geslaagd. Op locatie Schilderspark heeft de havo-afdeling ontzettend goed gepresteerd. Na de herkansingen kon voor 6 havisten alsnog de vlag uit, waardoor het slagingspercentage van de havo-leerlingen op 98,5% uitkwam.

Op het Kalsbeek College staat groei centraal. Locatiedirecteur Han Koebrugge is trots op al zijn leerlingen, maar een aantal leerlingen wil hij nog extra in het zonnetje zetten. “Neem Kim van Dorland en Tara Tabak. Deze meiden hebben een 9,6 (dus een afgeronde 10) gekregen voor hun profielwerkstuk”, licht Koebrugge toe. “Een enorme prestatie. Kim van Dorland kreeg daarnaast ook eens de vermelding ‘cum laude’ op haar diploma. Ze heeft alles eruit gehaald wat erin zit.”
Naast Kim van Dorland zijn nog 6 leerlingen cum laude geslaagd. In totaal vallen 3 vwo-leerlingen, 2 mavo-leerlingen, 1 vmbo-basis en 1 vmbo-kaderleerling deze eer te beurt.

Groeien als leerling én als persoon
Hetzelfde geldt voor Emma Verbeet. Naast haar deelname aan de debatclub, was zij mentorassistent, lid van de galacommissie en organiseerde ze kleine activiteiten voor de 6 vwo-groep. Koebrugge: “Emma schreef daarnaast een indrukwekkend profielwerkstuk over de invloed van Eleanor Roosevelt op de Amerikaanse samenleving.”

Slagingspercentages op een rij

  • vwo: 97,5%
  • havo: 98,5%
  • mavo: 100%
  • vmbo-kader: 97,5%
  • vmbo-basis: 98,3%
  • leerwerktraject: 100%

 

Naar nieuwsoverzicht