Kalsbeek College

Bekende schrijvers en striptekenaars op het Kalsbeek

Zelf een spannend verhaal schrijven of een strip tekenen? Het Kalsbeek College locatie Bredius heeft deze week verschillende schrijvers en striptekenaars over de vloer om hun liefde voor taal door te geven aan de vmbo- en mavoXL-leerlingen.

Spoken word is niet meer weg te denken uit de reclame wereld. Denk aan bekende zinnen als ‘Wij zijn de unlimiteds’ (T-mobile) en ‘Wij houden van vakantie’ (Sunweb). Verhalen vertellen, ze doorgeven, elkaar inspireren en over de verhalen praten door middel van beeld, tekst en geluid. Het Kalsbeek College bevordert allang niet meer alleen het leesplezier enkel via boeken. De Leesplezierdag is een van die manieren.

Bekende schrijvers en striptekenaars
Om het enthousiasme voor schrijven, lezen, poëzie, striptekenen en het ontwikkelen van creativiteit voor taal bij de leerlingen aan te wakkeren, komen op 10 en 11 oktober schrijvers, spoken word artiesten en striptekenaars naar het Kalsbeek College. Leerlingen maken kennis met schrijvers Eva Burgers en Marco Kunst, met striptekenaars Hanco Kolk en Jan Cleijne en met Kay Slice en Najiba Abdellaoui (spoken word).

Leerlingen kiezen zelf de workshops en hier leren ze dat ze meer kunnen dan ze vooraf denken. Bij de workshops gaan ze zelf aan de slag door bijvoorbeeld een strip te maken, een hoofdpersonage te bedenken of een spannende scène te schrijven. Zo komen ze erachter hoe ze creatieve woorden het beste kunnen overbrengen op een live publiek. Een mooie ervaring!

Naar nieuwsoverzicht

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.