Kalsbeek College

Brugklassers duiken bij D&T de natuur in

Wat hebben klittenband, sonartechniek en de vormgeving van de snelste trein ter wereld met elkaar gemeen? Juist, alle 3 zijn het designs of uitvindingen die zijn ‘gejat’ uit de natuur…

In de maand november hebben een aantal mavo/havo-brugklassen gastdocent Guido Puijk op bezoek gehad. Bij het vak Design & Technologie kwam hij laten zien aan welk bijzonder project hij gaat meewerken: Living Light: een lamp die zijn elektriciteit haalt uit een plant. Een schitterend voorbeeld van een duurzame oplossing waarin natuur, design en wetenschap samenkomen.

Na een inspirerende presentatie hebben de brugklasleerlingen zelf nagedacht over de natuur en welke handige gadgets er bedacht kunnen worden. En wat een goede ideeën kwamen er langs! Natuurlijke verf uit bloemen, sterke robotarmen geïnspireerd door mieren, vogelvleugels als vervoersmiddel… De natuur is een oneindige inspiratiebron!

Naar nieuwsoverzicht

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.
Sluiten

Speciaal voor kinderen uit groep 8:

Ontdek onze school online met een virtuele tour, filmpjes, presentaties en nog veel meer

locatie
Bredius à
locatie
Schilderspark à

De Kalsbeek Live Show gemist? Kijk de uitzending terug

locatie
Bredius à
locatie
Schilderspark à

Vraag het Kalsbeek Keuzepakket aan

Sluiten