Kalsbeek College

De Klucht van de Koe op het Kalsbeek College

Het Kalsbeek College stond deze week in het teken van De Klucht van de sKOEter, naar De Klucht van de Koe van Bredero. Leerlingen uit 4-havo maakten voor het vak ckv het hele proces van theater maken mee, met als hoogtepunt de eindvoorstelling voor een volle aula.

De havoleerlingen van het Kalsbeek College ontdekten wat er allemaal komt kijken bij een theaterproductie, zoals acteren, regisseren, decor, kostuum en techniek. Ze volgden een workshop grime van gastdocent Michelle de Moor. Met die ervaring konden de leerlingen elkaar grimeren tijdens de eigen voorstelling.  Bij Nederlands werd het klassieke repertoire van Bredero bestudeerd en via een workshop rap maakten de leerlingen een op Bredero geïnspireerde tekst.

Elke klas kreeg de verantwoordelijkheid voor een deel van het toneelstuk. Alle delen achter elkaar vormden het complete stuk dat voor familie, vrienden en medewerkers van het Kalsbeek College op woensdagavond 16 november werd opgevoerd. Het blijft bijzonder om te zien hoe aan het eind van het project alles bij elkaar komt en een groot saamhorigheidsgevoel binnen de klas is gecreëerd.

Naar nieuwsoverzicht

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.
Sluiten

Open dag en proeflessen

Sluiten