Kalsbeek College

Debatteam beste van provincie Utrecht

Voor het tweede jaar op rij heeft het debatteam ‘bovenbouw’ van het Kalsbeek College de provinciale voorronde gewonnen van ‘Op Weg naar het Lagerhuis’.

Het team trof na de poulefase in de finale de Werkplaats Kindergemeenschap uit Bilthoven. In 3 rondes werd er gedebatteerd over onderwerpen als de waarde van de woke-beweging voor de samenleving en het plaatsen van windmolens in Utrecht. De teams waren aan elkaar gewaagd, maar het Kalsbeek College was de bovenliggende partij: de jury oordeelde uiteindelijk dat er meer invalshoeken van de stellingen werden ingebracht.

All Star-debat
Bram Versloot viel deze dag zo op bij de diverse juryleden dat hij meedeed in de finale aan het All Star-debat tegen het VVD-Statenlid André van Schie over jongerenparticipatie in de provincie Utrecht. Bovendien werden Nikita Westerink en Bram naderhand geïnterviewd door RTV Utrecht.

Finale
Het Kalsbeek Debatteam gaat nu door naar de landelijke debatrondes die op 23 maart beginnen bij BNNVARA in Hilversum en er worden mogelijk leerlingen geselecteerd voor de tv-finale in het voorjaar.

Naar nieuwsoverzicht

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.
Sluiten

Open dag en proeflessen

Sluiten