Kalsbeek College

Debatteam door naar NK-finale

Het debatteam van het Kalsbeek College heeft een finaleplek behaald bij het NK Debatteren voor Scholieren. De bovenbouwleerlingen debatteerden vrijdag tijdens de eerste voorronde van het NK over thema’s als stemrecht, religieuze feestdagen en gender van wereldleiders. Met hun prestaties eindigden ze in de top tien, waarmee ze de finale hebben gehaald. Knap, want er deden meer dan 30 scholen uit het hele land aan deze voorronde mee.

Het team, bestaande uit Bente Rodenburg, Emma Verbeet, Sophie Breen, Micha Stolk en Anouk van Jaarsveld, bereidt zich de komende weken voor op de finale op 18 januari 2020 op de Radboud Universiteit in Nijmegen. De winnaar mag zich een jaar lang Nederlands Kampioen noemen. Ook worden er prijzen uitgedeeld voor beste individuele spreker en beste nieuwkomer op het toernooi.

Speech
In Gorinchem werd ook het Troublespeechtoernooi gehouden. Dit is een competitie waarbij individuele sprekers zich met een overtuigende speech uit een zeer lastige situatie moeten zien te redden. Lente Hollemans uit 5-gymnasium wist de jury te overtuigen met haar strategie, retorische middelen en presentatie en won dit toernooi in Gorinchem. Een geweldige prestatie! Ook zij mag in januari door naar de finale van het NK om daar te strijden tegen de winnaars van de andere voorrondes.

Naar nieuwsoverzicht