Kalsbeek College

Debatteam klaar voor NK-finale

Zaterdag 18 januari is het zover: de finale van het NK Debatteren voor Scholieren. Het debatteam van het Kalsbeek College gaat op die dag op de Radboud Universiteit in Nijmegen voor de winst, maar moet daarvoor 31 andere finalisten de baas blijven.

Speechwedstrijd
Namens het Kalsbeek doen Sophie Breen, Emma Verbeet, Micha Stolk, Bente Rodenburg en Anouk van Jaarsveld mee. Naast de prijs voor beste teamprestatie worden er ook prijzen uitgereikt voor beste individuele spreker, beste nieuwkomer op het toernooi én is er een creatieve, individuele speechwedstrijd. Aan die speechwedstrijd doet Lente Hollemans mee.

Het sterk bezette toernooi, waar dit jaar meer dan 100 middelbare scholen uit heel Nederland aan meedoen, wordt voor de 22e keer georganiseerd voor havo- en vwo-scholieren. Tijdens de finale debatteren de leerlingen over stellingen als:

  • Op alle producten die in Nederland worden verkocht moet 20% klimaatbelasting worden geheven.
  • Voetbalclubs moeten een jaar lang worden uitgesloten van competitie als hun supporters zich discriminerend uiten.
  • Het is beter als de verantwoordelijkheid voor anticonceptie enkel bij vrouwen ligt


Over het kampioenschap
Het NK Debatteren voor Scholieren wordt al sinds 1998 georganiseerd door Stichting Nederlands Debat Instituut, een organisatie die debatactiviteiten voor scholen ontwikkelt die ervoor zorgen dat leerlingen overtuigender durven spreken, zorgvuldiger leren luisteren en altijd nieuwsgierig blijven naar de ideeën van anderen.

Naar nieuwsoverzicht