Kalsbeek College

Debatteam wint online Benelux Debattoernooi

Dat het Kalsbeek College een goede reputatie heeft op het gebied van debatteren, is bekend. Ook in de online variant is de Woerdense middelbare school goed. Het debatteam van het Kalsbeek College won vrijdag 30 oktober het eerste online Benelux Debattoernooi.

Online debat
Zo’n 135 leerlingen debatteerden via een Zoomverbinding online in 3 verschillende categorieën. Achttien scholen uit Nederland en België deden mee.

Het Kalsbeek College had 2 teams afgevaardigd. Het team met Bram Versloot, Eva Langendoen, Karlijn Groosman, Dhané Bos, Sylvain Fauc en Sophie Bastmeijer won in de categorie Lagerhuis+. Ze versloegen onder meer scholen uit Brussel en Brugge door onder andere te debatteren over ‘Actiegroepen die onwaarheden over het coronavirus verspreiden moeten verboden worden’.

Competitie
De Benelux Debatcompetitie wordt georganiseerd door Stichting DebatUnie en ondersteund door de Taalunie. Deelname staat open voor Nederlandse, Vlaamse en Europese scholen uit de Benelux. De competitie bestaat uit een reeks Nederlandstalige debattoernooien die verspreid over het schooljaar in Nederland en Vlaanderen worden georganiseerd. Aan het eind van het schooljaar is er een finaledag.

Naar nieuwsoverzicht