Kalsbeek College

Presentaties derdeklassers aan gemeente

Afgelopen donderdag was voor de leerlingen van 3 vmbo-basis, -kader en vmbo-t hét moment van de waarheid. De leerlingen hebben in groepjes bedacht wat zij in de gemeente Woerden verbeterd willen zien. Donderdag waren de leerlingen te gast op het gemeentehuis in Woerden – waar ze toegesproken werden door burgemeester Molkenboer en een rondleiding kregen – en was er een prijs voor het beste verbeterplan.

Ouderenmiddag
Elke klas koos van tevoren één punt dat zij verbeterd willen zien. Donderdag zijn er uiteindelijk 4 presentaties gegeven. De onderwerpen waren:

  • meer schoolbussen vanuit omringende gemeenten en op betere tijden
  • voetbalkooi rondom Kalsbeek College locatie Bredius
  • bussen vanuit Mijdrecht op zondagen
  • ouderenmiddag

Voor het beste idee, met oplossing, heeft de gemeente een geldbedrag ter beschikking gesteld. Het plan dat € 500,- gewonnen heeft, was het plan voor het organiseren van een ouderenmiddag, zodat jong en oud verbonden worden. De jury oordeelde dat de leerlingen hierbij zelf het meest betrokken zijn en dat het een haalbaar plan is.

Rondleiding
Het was een leuke en leerzame dag. Naast de presentaties en de rondleiding heeft de griffie meer informatie over de gemeente gegeven en vertelde het Klant Contact Centrum meer over de taken van ambtenaren.

 

Naar nieuwsoverzicht