Kalsbeek College

Disrupt online eindexamenexpositie 5-havo

Afgelopen jaar hebben eindexamenkandidaten uit 5-havo hard gewerkt aan een beeldend kunstwerk bij het thema Disrupt. Het bleek een toepasselijk thema voor deze ontwrichtende periode met een pandemie en de chaos, ontregeling en verstoring als gevolg daarvan.

Leerlingen hebben gewerkt in allerlei disciplines en vanuit verschillende invalshoeken. Zo heeft een leerling een snoepautomaat omgebouwd tot een leverancier van producten als hoop, tijd en liefde. Een andere leerling maakte een indrukwekkend tijdschrift genaamd Mooi. waarin je een eyeopener krijgt te zien van het verstoorde beeld dat social media verspreidt. Een maquette over Auschwitz neemt je mee naar de gruwelijkheden van de Tweede Wereldoorlog. Er is een prachtig drieluik over verstoorde werelden geschilderd en de eenzaamheid onder jongeren is in bijzondere beelden gefotografeerd.

Online expositie via filmpje
Het is te veel om op te noemen, bekijk daarom de online eindexamenexpositie met foto’s en screenshots van het werk van alle makers uit 5-havo via onderstaande link. Geniet van de bijzondere projecten van deze jonge kunstenaars.

Er zijn ook enkele films online gezet, die kan je bekijken via onderstaande links:

Naar nieuwsoverzicht

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.