Kalsbeek College

SinoTalent: digitale uitwisseling met China

De afgelopen jaren organiseerde het Kalsbeek College uitwisselingen met leerlingen van een school in Beijing om kennis te maken met China, zijn cultuur en de mensen die daar wonen. Voor vele leerlingen een unieke en ongekende ervaring: zij liepen door Beijing, draaiden mee in een Chinees gezin, bezochten de Chinese Muur en maakten vrienden voor het leven ver over de grens.

Digitale uitwisseling met China
Helaas heeft ook hier het coronavirus roet in het eten gegooid en voorlopig zal China niet bezocht kunnen worden. Dit wil niet zeggen dat er geen contact kan plaatsvinden: we houden de band met de leerlingen en docenten van partnerschool  Pingguoyuan in Beijing graag warm. Daarom starten we dit jaar met SinoTalent: een project (voor SPK-leerlingen uit klas 3 en 4) met lessen, opdrachten en een digitale uitwisseling met leerlingen van onze partnerschool. Via Skype en e-mail kun je 8 weken digitaal in contact komen met leeftijdsgenoten in Beijing. ​Een superervaring!

Door het online praten met iemand uit een heel ander land zal je een rijker mens worden. Je leert je eigen en wereld en die van een ander beter kennen. Je wordt een echte wereldburger. Want wie wil nu niet weten wat jouw leeftijdsgenoten daar doen? Hoe ziet hun school eruit? Hoe lang zijn hun schooldagen? Hoever moeten ze reizen? Hoe zijn hun docenten? Wat doen leerlingen in hun vrije tijd?  Kijken ze ook Netflix of zitten ze op TikTok? Doen ze echt zo vaak aan karaoke? Wat eten ze? Waar wonen ze?  Hebben ze enig idee hoe het er in Nederland aan toe gaat? Zoveel vragen…… Er zijn zoveel dingen die je van ze zou kunnen willen weten.

Certificaat
Met SinoTalent werk je niet alleen aan je eigen interculturele ontwikkeling, maar je deelname levert ook een certificaat op. Bij uitzonderlijk goede deelname aan het project, kun je bovendien worden voorgedragen voor een Certificate of Excellence. In een assessment word je dan beoordeeld door studenten van de major Interculturele Communicatie van de Universiteit Utrecht. Zo’n certificaat kan zeer waardevol zijn bij de toelating van numerus fixus-vervolgopleidingen, zeker als het gaat om een internationale opleiding.

Vragen
Stel ze gerust aan mevrouw Sikkens en mevrouw Krijvenaar, coördinatoren van SinoTalent. Aanmelden? Mail een korte motivatie naar [email protected] of [email protected] voor 14 oktober!

Naar nieuwsoverzicht