Kalsbeek College

Drie teams bij kick-off Vakkanjers

Drie teams van het Kalsbeek College locatie Bredius hebben zich gepresenteerd bij de landelijke kick-off van Vakkanjers. In deze wedstrijd ontdekken vmbo-leerlingen hun vakmanschap en gaan zij aan de slag met een technische opdracht voor een échte opdrachtgever, dit jaar de Johan Cruyff Foundation.

Challenge
In de challenge voor dit jaar (‘Creating space for children’) daagt de Cruyff Foundation vmbo’ers en mbo’ers uit om innovatieve ideeën en praktijkgerichte oplossingen te bedenken om kinderen te stimuleren meer te bewegen. Niet alle kinderen hebben de mogelijkheid om te bewegen. Bijvoorbeeld door gebrek aan ruimte, door een beperking of door onvoldoende financiële middelen. De Cruyff Foundation vindt dat ieder kind de ruimte moet krijgen om te sporten en te bewegen. Vmbo’ers en mbo’ers uit heel Nederlands gaan daar nu bij helpen.

Verschillende opdrachten
In de challenge krijgen de teams verschillende opdrachten, afhankelijk van leerjaar en niveau. Eerstejaars vmbo’ers denken bijvoorbeeld na over innovatieve vernieuwingen voor de Cruyff Courts en Schoolplein14. Derde-en vierdejaars vmbo’ers bedenken ideeën om de (digitale) interactie tussen deelnemers en het Cruyff Court te versterken.

In de schoolfinale wordt bepaald wie naar de regionale finale mag en wie weet heeft het Kalsbeek College, net als vorig jaar, wel weer een team in de landelijke finale.

Meer over de challenges vind je op de website van Vakkanjers.

 

Naar nieuwsoverzicht