Kalsbeek College

Eindexamenexpositie groot succes

Op dinsdag 18 april werd de eindexamenexpositie in de kunstvleugel van locatie Schilderspark onder grote publieke belangstelling geopend door wethouder Jelmer Vierstra. Eindexamenkandidaten met Beeldend Vormen uit 4-havo-6, 5-havo en 6-vwo lieten hun eindwerk zien en het publiek kon met de jonge kunstenaars in gesprek.

Thema’s
Leerlingen uit 6-vwo hebben dit jaar gekozen voor het thema ‘Dromen’. De invullingen variëren van individueel tot heel persoonlijk. Het ene beeld roept op om ‘te genieten van de rijkdom die je hebt en de dromen die je hebt waargemaakt’, andere beelden nodigen uit om ‘weg te dromen’ en het ‘gevoel van geluk’ te ervaren.

De leerlingen van 5-havo gingen aan de slag met de thema’s: ‘Vlucht’ en ‘Crisis’ en hebben onder andere gewerkt met verf, klei, boekkunst, mode en fotografie. Bij het thema ‘Crisis’ hebben de leerlingen uit 5-havo mensen geïnterviewd en gefotografeerd die te maken hebben gehad met vrijheid en onvrijheid. Voor dit onderdeel van de tentoonstelling werkte het Kalsbeek College samen met Stichting 4 en 5 mei Woerden.

In 4-havo-6 hebben leerlingen gewerkt met het thema ‘Vermaak’, een thema dat goed te verbinden is aan Kunst. Je kunt je vermaken door kunst te creëren of ernaar te kijken. Leerlingen hebben gekeken naar amusement en de keerzijde daarvan en hebben gekozen voor een grote diversiteit aan materialen.

KUVO
De eindexamenexpositie werd dit jaar voor de achttiende keer georganiseerd door het Kalsbeek College in samenwerking met de KUVO. Het publiek zag een heel bijzonder en persoonlijk inkijkje in de leefwereld van deze jonge mensen. Het was een feestje om samen met trotse ouders, oma’s en opa’s, vrienden en bekenden te genieten van de bijzondere kunstwerken van onze eindexamenleerlingen.

Naar nieuwsoverzicht

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.