Kalsbeek College

En de stripboeken (Asterix) gaan naar …

Het was dringen geblazen in het lokaal van Latijn en Grieks op het Kalsbeek College, vorige week zaterdag, want ja: wie wil er nu geen Asterix en Obelisk winnen?

Vele toekomstige brugklassers hebben zich gebogen over de woordzoeker. In deze puzzel waren woorden die met eten en drinken in de oudheid te maken hadden, ‘verstopt’. Als uiteindelijk al de woorden waren weggestreept, hielden de enthousiaste puzzelaars het woord ‘gymnasiast’ over. Vele aspirantbrugklassers hadden dit woord gevonden, maar de prijzen gaan naar Novi Schippers van de Andersenschool in Woerden en Noortje van de Eben-Haëzer in Kamerik.
Alvast gefeliciteerd. Jullie krijgen de Asterix overhandigd in de komende 2 weken.

Ook de vragen naar aanleiding van het verhaal over Tantalus en Pelops waren door velen goed beantwoord. De Romeinen kenden geen aardappels en tomaten, geen vork en zout, direct uit het vaatje in het gerecht gestrooid. Ze aten liggend op bedden en ja, ze aten muizen en flamingotongetjes. De Peloponnesos is vernoemd naar Pelops, de zoon van Tantalus. Aanvankelijk laat de godin Demeter alles het hele jaar door groeien en bloeien, maar na de ontvoering van haar dochter Persephone verandert dat: nu vergeet ze dat in de herfst en winter, maar is ze weer in functie in de lente en zomer.

Uit de vele goede antwoordvellen hebben we de volgende geselecteerd: die van Luuk Marree van de Howiblo in Montfoort en die van Toon van de Wilhelminaschool in Woerden. Ook jullie alvast gefeliciteerd! Ook bij jullie komen we persoonlijk langs. Tot dan.

De winnaars op een rijtje
Novi Schippers, Andersenschool, Woerden
Noortje Nap, Eben-Haëzer, Kamerik
Luuk Marree, Howiblo, Montfoort
Toon, Wilhelminaschool, Woerden

Naar nieuwsoverzicht

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.
Sluiten

Proeflessen

Ben je benieuwd naar onze school? Dan wil je vast weten hoe de school er van binnen uitziet, hoe de sfeer is en of je je er thuis voelt. Onze open dag was op zaterdag 20 januari. Maar er is nog een moment om te komen kijken: tijdens de proeflessen. Alle groep 8-leerlingen zijn hier van harte welkom!

Aanmelden
Je kiest zelf de vakken die je die middag wil volgen. Benieuwd waar je uit kan kiezen? Kijk op www.kalsbeek.nl/proeflessen en schrijf je in!

De inschrijving sluit op woensdag 14 februari, zodat wij de roosters voor alle leerlingen kunnen klaarmaken.
Vragen? Stuur een mail naar [email protected]

Sluiten