Kalsbeek College

EPAS-visitatie op het Kalsbeek

Het Kalsbeek College locatie Schilderspark is via de Europese Unie in Brussel een EPAS-school. EPAS staat voor European Parliament Ambassador School.
In alle 27 EU-landen zijn EPAS-scholen: zij proberen het belang van een verenigd Europa onder de aandacht van jongeren te brengen.

Ambassadors
Op het Kalsbeek College zijn de Europa-ambassadeurs leerlingen uit 4 vwo. Na een sollicitatie voor European Ambassador en vervolgens een sollicitatiegesprek zijn de Ambassadors voor schooljaar 2020/2021 benoemd: Naomi Bastmeijer, Rhodé Boere, Karlijn de Bruijn, Liz Chen, Isa Dorst en Eline van Vliet. Zij gaan hun medeleerlingen uit 4 vwo dit schooljaar “warm” draaien voor Europa.

Visitatie
Elk schooljaar krijgt het Kalsbeek College bezoek van het Nederlandse EPAS-bureau in Den Haag. Er wordt dan gekeken of de school nog steeds voldoet aan de EPAS-criteria en of er genoeg activiteiten georganiseerd worden om de EPAS-status te behouden. Voor de herfstvakantie kwam Wil Willemsen kennismaken met onze Ambassadors. Van de Ambassadors van vorig schooljaar (leerlingen die nu in 5 vwo zitten) wat zij georganiseerd hadden. Op de planning stond een excursie naar het Europees Parlement in maart/april, de Dag van Europa in april/mei en – in een jaar waarin verkiezingen voor het Europees Parlement zijn – ‘schaduwverkiezingen’ op school onder leerlingen zijn. Deze activiteiten zijn wél met veel enthousiasme georganiseerd, maar konden vanwege corona niet doorgaan. Wel is in de mediatheek een EU-infopoint aanwezig, ingericht door de Ambassadors.

We hebben goede hoop dat de Ambassadors dit voorjaar weer met EPAS-activiteiten aan de slag kunnen gaan!

 

Naar nieuwsoverzicht