Kalsbeek College

Expositie 4-mavo in Het Klooster geopend

VERMAAK’,  zo luidde de titel van het magazine die in januari 2023 uitgereikt werd aan de 29 eindexamen kandidaten tekenen 4-mavo van het Kalsbeek College locatie Bredius en gingen de leerlingen van start met hun praktijkopdracht: ‘ontwerp een  kunstwerk dat verbeeldt waar en op welke manier jij je zou willen vermaken, óf op een interactieve manier vermakelijk is, óf jou  raakt’ door vermaak, óf dient ‘ter lering en vermaak’.

Tijdens het beeldend onderzoek dat voorafgaat aan het uiteindelijke eindwerkstuk onderzochten de leerlingen In schetsen, studies en proefjes aspecten van de voorstelling en de vormgeving (beeldende aspecten, materialen en technieken) en deden ze onderzoek of deze aspecten geschikt waren voor het verbeelden van de inhoud.

Opening
Het eindresultaat van 720 minuten keihard werken tijdens de lessen tekenen, is vanaf dinsdag 18 april te zien tijdens de expositie in Het Klooster Woerden. Tijdens de officiële opening hield de afdelingsleider van de mavo XL, Rob Wielenga, een toespraak. Twee leerlingen werden ondervraagd over de inhoud van hun werkstukken en welke beeldende aspecten er belangrijk zijn. Daarna konden alle bezoekers de werkstukken van de leerlingen bekijken onder het genot van een hapje en een drankje, verzorgd door de leerlingen.

Naar nieuwsoverzicht

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.