Kalsbeek College

Fotoproject ‘Oorlog en Bevrijding’ door 5-havo

In samenwerking met Stichting 4 en 5 mei Woerden hebben 5-havoleerlingen met het vak Beeldend Vormen als examenvak mensen gefotografeerd en geïnterviewd rond het thema “Oorlog en Bevrijding”. De geïnterviewden hebben een duidelijk verhaal te vertellen over oorlog en vrede, over vrijheid en onvrijheid.
Een jonge generatie maakt daardoor kennis met die verhalen en met de impact die oorlog en onvrijheid op mensen heeft. Het blijft belangrijk die verhalen te laten vertellen, ook 75 jaar na dato.

De presentaties tijdens de eindexamenexpositie en in de Petruskerk gaan dit jaar helaas niet door. Het boekje “Oorlog en Bevrijding” met daarin de verhalen en foto’s van de geïnterviewden is op dinsdag 7 april van 8.00 tot 10.30 uur verkrijgbaar bij de loge van het Kalsbeek College. Dan is de school namelijk voor even weer geopend.

Bekijk het boekje “Oorlog en Bevrijding” online

Boekje aanvragen?
Wil je een exemplaar van het boekje? Dan kun je een mail sturen naar Stichting 4 en 5 mei ([email protected]) of naar Claudia van Putten, docent Beeldend Vormen ([email protected]).

Project in de media
In de Woerdense Courant van woensdag 1 april stond een mooi artikel over het project.

“Vrijheid krijg je niet zomaar, daar moet je wat voor doen”
Rinus van den Dungen

“Ik heb respect voor de jongens die van ver zijn gekomen om ons te komen bevrijden”
Wout Verweij

Naar nieuwsoverzicht