Kalsbeek College

Fotoproject van Kalsbeek-leerlingen in Petruskerk

Het fotoproject “Conflict” van 5-havoleerlingen van het Kalsbeek College is dinsdag 23 april in de Petruskerk in Woerden geopend. Leerlingen hebben voor het vak Beeldend Vormen foto’s gemaakt en interviews afgenomen van mensen die vanuit hun persoonlijke ervaring vertellen over de Tweede Wereldoorlog en de traumatische gevolgen daarvan. Ook zijn er verhalen opgenomen van ervaringen van latere oorlogen, waarbij vluchtelingen en veteranen vertellen over conflicten in Oekraïne, Afghanistan en Nieuw-Guinea. Het project is een samenwerking met de Stichting 4 en 5 mei Woerden en beleeft dit jaar zijn zevende editie met een prachtig boekje en expositie in de Petruskerk.

“Toen in 2017 het eerste fotoproject van start ging, was dat vooral mooi omdat jonge mensen zo in aanraking kwamen met generaties die een verhaal over vrijheid en onvrijheid te vertellen hadden”, schrijft Jan van Es, voorzitter van Stichting 4 en 5 mei Woerden in het voorwoord. “Zeven jaar na het eerste fotoproject zijn de onderwerpen rond oorlog en vrede, vrijheid en onvrijheid actueler en belangrijker dan ooit. Het is daarom zo goed dat leerlingen in gesprek zijn gegaan met personen die hun verhaal over dit onderwerp willen delen. Op die manier komt de oorlog en onvrijheid dichtbij en krijgt het belang van vrede en vrijheid een extra lading.”

Belangstellenden kunnen tot eind mei de expositie bezichtigen tijdens de reguliere openingstijden in de Petruskerk. Een papieren versie van het boekje is zowel bij de Petruskerk als bij de loge van het Kalsbeek College, locatie Schilderspark, op te halen. Een digitale versie is te bekijken via deze link: https://issuu.com/jufptn/docs/2024_kalsbeek_college_fotografie_boekje_a4_lr

Naar nieuwsoverzicht

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.