Kalsbeek College

Fotoproject van Kalsbeek-leerlingen in Petruskerk

Het fotoproject “Crisis” van 5-havoleerlingen van het Kalsbeek College is donderdag 20 april in de Petruskerk in Woerden geopend. Leerlingen hebben foto’s gemaakt en interviews afgenomen van mensen die vanuit hun persoonlijke ervaring vertellen over de Tweede Wereldoorlog en de traumatische gevolgen daarvan. Ook zijn er verhalen opgenomen van ervaringen van latere oorlogen, waarbij vluchtelingen en veteranen vertellen over conflicten in Vietnam, Libanon en Syrië. Het project is een samenwerking met de Stichting 4 en 5 mei Woerden en beleeft dit jaar zijn zesde editie met een prachtig boekje en expositie in de Petruskerk.

Verhalen over vrijheid
Jasmijn, Maud en Marijne spraken met Anna Bouwman, dochter van een goedgebekte Amsterdammer en een verlegen molenaarsdochter, die elkaar ontmoetten doordat hij bij haar familie kwam onderduiken. Soms komt er uit alle ellende toch iets moois voort. Verhalen over het strijden voor persoonlijke vrijheid in een samenleving waarin ‘afwijkend gedrag’ niet wordt getolereerd, laten onze leerlingen heel direct kennismaken met werelden waarin het niet vanzelfsprekend is om je mening te geven en om vrij te zijn. Dit past mooi in de doelstelling van de stichting en van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Belangstellenden kunnen vanaf 21 april tot eind mei de expositie bezichtigen tijdens de reguliere openingstijden in de Petruskerk. Een papieren versie van het boekje is zowel bij de Petruskerk als bij de loge van het Kalsbeek College, locatie Schilderspark, op te halen. Bekijk de digitale versie van het boekje.

Naar nieuwsoverzicht

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.
Sluiten

Open dag en proeflessen

Sluiten