Kalsbeek College

Coronavirus: update 27 maart

In Nederland doen we er alles aan om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. Scholen, en dus ook het Kalsbeek College, zijn van 16 maart t/m 6 april gesloten. In die periode gaan lessen en andere activiteiten niet door en volgen onze leerlingen onderwijs op afstand.

UPDATE 27 maart (dit nieuwsbericht wordt regelmatig bijgewerkt)

Beide locaties sluiten t/m 6 april hun deuren
In verband met het coronavirus is de school in ieder geval gesloten tot en met maandag 6 april. Voor dringende gevallen kunt u telefonisch contact opnemen met het noodnummer van de school. Algemene vragen kunt u stellen via [email protected]; voor individuele vragen kunt u per mail contact opnemen met de mentor van uw zoon of dochter.

Nieuws voor eindexamenleerlingen
De centrale eindexamens gaan niet door. Dat is deze week bekendgemaakt door minister Slob. Op basis van de resultaten van de schoolexamens beslissen we of een eindexamenleerling slaagt of zakt. Wat dit betekent voor onze examenleerlingen, lees je in dit bericht.

Opdrachten en online lessen
Voor alle niet-examenleerlingen verandert er niet veel. Leerlingen krijgen opdrachten en huiswerk om thuis te maken. Ook zijn er, vanaf week 14, op beide locaties regelmatig online lessen via Skype.

Dagelijks opdrachten & huiswerk

  • Locatie Bredius: voor alle leerjaren/niveaus hebben de docenten planners gemaakt. Deze staan op de ELO en zijn ook via de mail verspreid.
  • Locatie Schilderspark: In leerjaar 1 t/m 3 staat al het huiswerk in Magister op de ‘normale’ lesuren. Dit geldt voor elk vak, behalve voor informatiekunde. In de bovenbouw gebruiken we hiervoor de ELO.
    Voor alle leerjaren/niveaus hebben de docenten planners gemaakt. Deze staan op de ELO en zijn ook via de mail verspreid.

Vragen & Communicatie

  • Leerlingen kunnen per mail hun vragen stellen aan vakdocenten en aan hun mentor.
  • De mentor heeft wekelijks met iedere mentorleerling persoonlijk contact.
  • Heb je een ICT-vraag? Neem dan contact met ons op via [email protected]. Stuur ook een mail naar dit mailadres als je thuis niet beschikt over een computer of laptop.
  • Voor algemene vragen kun je een mail sturen naar [email protected]
  • Voor zowel ouders als leerlingen is het belangrijk om je mail de komende tijd goed in de gaten te blijven houden.

Wij volgen het advies van de overheid en het RIVM en hebben regelmatig contact met de regionale GGD.
Check de website van het RIVM met de meest actuele informatie.

Naar nieuwsoverzicht