Kalsbeek College

Gymnasiumreünie: nog 10 dagen om je aan te melden

Nieuwe ronde, nieuwe kansen! In november 2021 hebben we de gymnasiumreünie vanwege de coronamaatregelen moeten cancelen. Nu is er een nieuwe kans om oud-leerlingen en oud-collega’s van onze afdeling te zien! Inmiddels is het 25 jaar geleden dat het gymnasium van start is gegaan. Op zaterdag 9 april ben je vanaf 17.00 uur van harte welkom op locatie Schilderspark! We hopen op zoveel mogelijk (meer) aanmeldingen dan we al hadden in november.

Kom herinneringen ophalen, meld je aan en geef het door: www.kalsbeekgymnasiumreunie.nl
De inschrijving sluit op 2 april.

Hoe het begon
Inmiddels is het 25 jaar geleden dat het gymnasium van start is gegaan op het Kalsbeek College locatie Schilderspark.

Inmiddels is het 25 jaar geleden dat het gymnasium van start is gegaan. De afdeling is niet meer weg te denken uit de school, levert ieder jaar bovengemiddelde resultaten bij de examens Klassieken en heeft tal van interessante projecten en excursies op het programma staan: een jaarlijkse gymnasiumdag voor alle leerlingen van de afdeling door elkaar met een uitdagend competitief element en een thema waarop een afsluitende voorstelling wordt uitgekozen, de excursies in klas 1, 2 en 3 naar respectievelijk Archeon, Xanten en Nijmegen,  vanzelfsprekend de reis naar Rome in klas 5 en in datzelfde leerjaar de complete productie met voorstelling van een toneelvoorstelling met als uitgangspunt een klassieke tragedie, komedie of thema. Dat het een hechte afdeling is, waar iedere leerling zich binnen de grote scholengemeenschap thuis en geaccepteerd voelt, blijkt wel uit het feit dat bij de gymnasiumdag altijd vele oud-leerlingen ons, de docenten, komen assisteren.

Na 25 jaar is het de hoogste tijd voor een reünie voor alle oud-leerlingen en (oud-)collega’s. De reünie vindt plaats op zaterdag 9 april vanaf 17.00 uur. Kom herinneringen ophalen, meld je aan en geef het door: www.kalsbeekgymnasiumreunie.nl.

Zweetkamertje
Oud-leerlingen kunnen dan ook alsnog hun naam op de ‘Wall of fame’ schrijven, als ze dat nog niet hebben gedaan. Sinds een paar jaar mogen naar het voorbeeld van het ‘zweetkamertje’ van de Universiteit te Leiden in het huidige klassieke lokaal alle leerlingen die de afgelopen 25 jaar een gymnasiumdiploma hebben behaald, hun handtekening en diplomadatum op de muur zetten. In Woerden geldt immers ook, wat in Leiden daar op één van de muren staat, geschreven door een examinandus in 1919: ‘Hic sudavit, sed non frustra!’ oftewel: ‘Hier zweette men, maar niet tevergeefs!’*

Naar nieuwsoverzicht

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.