Kalsbeek College

Havo-eindexamenleerlingen maken fotoproject “Bedreigd”

We realiseren pas wat vrijheid is, als we met bedreiging te maken hebben gehad.

Havo-eindexamenleerlingen hebben het fotoproject “Bedreigd” gemaakt. Bij dit project werken Stichting 4 en 5 mei Woerden en het Kalsbeek College dit jaar voor de vierde keer samen. Benieuwd naar het resultaat? Bekijk het boekje online of bestel een eigen exemplaar.

Leerlingen uit 5 havo zijn in gesprek gegaan met mensen die een verhaal rond thema’s als oorlog, vrede, vrijheid en onvrijheid vertellen. Door corona werden de gesprekken online gevoerd en maakten de leerlingen foto’s via glas of op voldoende afstand buiten. Er kon helaas geen gebruik worden gemaakt van de fotostudio op het Kalsbeek College, maar ondanks dat leverden de foto’s via glas een verrassend resultaat op.

Je leven op het spel zetten voor die Afghaanse mensen, dat doe je indirect wel, maar eigenlijk doe je het voor die jongen die naast je staat.

Verhalen doorgeven
De ontmoetingen tussen verschillende generaties zorgen ervoor dat verhalen worden doorgegeven en dat ze via de bijbehorende fotografie en teksten blijvend worden vastgelegd. Het boekje laat personen met diverse achtergronden zien, waarin zowel aandacht voor de Tweede Wereldoorlog als de gevolgen van recentere oorlogen is. Hoewel het eindresultaat prachtig is, is de impact van de verhalen misschien nog wel het meest bijzonder. Op deze manier wordt “4 en 5 mei” voor onze leerlingen een stuk tastbaarder.

Boekje bestellen
Wil je een exemplaar van het boekje? Dan kun je een mail sturen naar Claudia van Putten, docent Beeldend Vormen. Of je haalt een boekje op bij de loge van het Kalsbeek College locatie Schilderspark.

Resultaat
Benieuwd naar het resultaat? Blader het boekje ‘Bedreigd’ online door.

Naar nieuwsoverzicht

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.