Kalsbeek College

Het Vrouwenparlement op het Kalsbeek

In de week van de verkiezingen stond het Kalsbeek College in het teken van Het Vrouwenparlement, naar een komedie van de klassieke Griekse schrijver Aristophanes. Leerlingen uit 4-havo maakten voor het vak CKV het hele proces van theater maken mee met als hoogtepunt de eindvoorstelling in een volle aula.

De havoleerlingen van het Kalsbeek College ontdekten wat er allemaal komt kijken bij een theaterproductie, zoals acteren, regisseren, decor, kostuum en techniek. Ze volgden een workshop karaktergrime van gastdocenten Michelle de Moor en Kateryna Golovina. Met die ervaring konden de leerlingen elkaar grimeren voor de eigen voorstelling.

Ze leerden bij het vak geschiedenis meer over de achtergrond van het toneelstuk tijdens een workshop over klassieke bestuursvormen en beschermgoden in Griekse kolonies en maakten bij maatschappijleer verkiezingsposters.

Elke klas kreeg de verantwoordelijkheid voor een deel van het toneelstuk. Alle delen achter elkaar vormden het complete stuk dat met veel enthousiasme voor familie, vrienden en medewerkers van het Kalsbeek College op vrijdagavond 24 november werd opgevoerd.

Naar nieuwsoverzicht

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.