Kalsbeek College

Jasmijn wint fotowedstrijd Rijksmuseum

Havo-leerling Jasmijn Lecomte is geselecteerd als één van de 10 deelnemers aan de masterclasses van de fotowedstrijd DOCNLJR van het Rijksmuseum.

Dit jaar is het thema: “Een tweede leven: hoe recycle jij?” Afval scheiden, dingen repareren of hergebruiken, bewust of onbewust krijgen spullen een tweede leven. Jasmijn laat met haar fotoserie zien hoe mensen plastic afval op het strand compleet negeren. “Ze lopen erlangs, waardoor het probleem alleen maar erger wordt,” zegt Jasmijn. Ze heeft het plastic zo gefotografeerd dat het lijkt op koraal in het zand. Het wordt hierdoor mooi om naar te kijken, om gezien te worden en wel stappen te ondernemen zodat de volgende generatie kan spelen op een schoon strand.

Masterclasses
Jasmijn (5 havo) is de zevende leerling van het Kalsbeek College die deze prestigieuze prijs in ontvangst mag nemen. De masterclasses worden gegeven door fotograaf Sharelly Emanuelson en andere experts. Eind september worden de foto’s van alle genomineerden tentoongesteld in het Rijksmuseum. “Wat een prachtige ervaring om op zo’n jonge leeftijd te mogen exposeren in het Rijkmuseum,” aldus docent Claudia van Putten.

Interview
Op dinsdag 6 september stond Jasmijn met haar foto’s en verhaal in het AD Groene Hart.

Naar nieuwsoverzicht

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.