Kalsbeek College

Uit AD Groene Hart: Kalsbeek College scoort uitstekend in de regio

Het Kalsbeek College haalt uitstekende cijfers, zo is te lezen in het overzicht ‘Scholen in cijfers’ dat 14 januari in het AD is gepubliceerd. Met heel hoge slagingspercentages en juist een laag percentage zittenblijvers doen de leerlingen op het Kalsbeek College het meer dan goed. Dat blijkt uit een analyse van het AD, dat cijfers van DUO onder elkaar heeft gezet om scholen in de regio met elkaar te vergelijken.

Slagingspercentages op het Kalsbeek College
vmbo: 97,9%
havo: 91,6%
vwo: 98,6

% zittenblijvers
locatie Bredius: 1,9%
locatie Schilderspark: 6,5%

Keuze en uitdaging
Op het Kalsbeek College word je uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen. Als je meer of moeilijker wilt, kan dat. Onze docenten helpen je hierbij. Er zijn leuke en diepgaande programma’s, zoals U-Talent en Cambridge English, en kun je kiezen uit diverse talentmodules zoals Sterrenkunde, Mindstorms en Inleiding in de psychologie. Op de mavoXL kun je examen doen in een extra vak. Als vmbo-leerling heb je keuze uit maar liefst 7 profielen. Vanaf schooljaar 2020-2021 bieden we namelijk 2 nieuwe technische profielen aan: Mobiliteit & Transport en Bouwen, Wonen & Interieur. Een mooie aanvulling naast ons huidige uitgebreide keuze-aanbod.

Zorg op maat
Heb je juist iets meer begeleiding nodig? Iedereen doet ertoe, dus als vanzelfsprekend hebben we daar oog voor. We bieden een breed pakket aan basisondersteuning op het gebied van leren (hulplessen en remedial teaching) en sociaal-emotionele problemen (diverse trainingen). Uitgangspunt is dat we kijken welke ondersteuning je nodig hebt.

Naar nieuwsoverzicht