Kalsbeek College

Kalsbeek-debaters sterkste op Benelux debattoernooi

Vrijdag 27 januari was een enerverende dag voor de leerlingen van het onderbouw debatteam. Zij gingen meedoen aan het eerste debattoernooi van dit schooljaar. De bestemming was het Stedelijk Gymnasium in Leiden.

Op de heenreis in de trein werd nog druk over de voorbereide stelling gesproken: In plaats van leerlingen en ouders moeten scholen hoge boetes of andere straffen krijgen voor leerlingen die zonder toestemming structureel lessen missen.

Snelle reacties
Na een spannende eerste ronde, moesten de leerlingen in ronde 2 en 3 aan de slag met de improvisatiestellingen. De leerlingen debatteerden over het verbieden van de roddelpers en over een verplichte maatschappelijke stage van minimaal 80 uur voor middelbare scholieren. Er moest gespeecht worden en tijdens de vrije fase werden de leerlingen uitgedaagd om snelle reacties met beknopte weerleggingen te geven.

Totaal waren er 34 debatteams bij het onderdeel Lagerhuis+. Ook het debatteam van de bovenbouw deed met een team mee aan deze debatvorm. Zij zijn op een mooie vijfde plek geëindigd. Het onderbouwteam is zevende geworden.

Sterkste onderbouwteam
Toch hebben we een eerste prijs mee naar huis genomen: het onderbouwteam was van alle onderbouwteams het sterkst! We zijn erg trots op deze mooie prestatie van Pim, Tijmen, Willemijn en Oscar!
De leerlingen gaan nu verder trainen om op vrijdag 10 maart in Rotterdam de jury te overtuigen van hun gelijk.

Naar nieuwsoverzicht

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.