Kalsbeek College

Kalsbekers in debat voor VPRO Tegenlicht

‘Doe het licht uit in je kamer’, ‘Niet zo lang douchen!’… het wordt vast wel eens tegen je geroepen. Best irritant, maar deze energiecrisis dwingt ons bewuster om te gaan met energie. We moeten ons energieverbruik flink beperken én overstappen op schone energie. Bovenbouwleerlingen van het Kalsbeek College gingen hierover in een digitaal debat, georganiseerd door VPRO Tegenlicht.

Dertien leerlingen van het Kalsbeek College locatie Schilderspark praatten virtueel mee over de toekomst in de interactieve talkshow ‘VPRO Future Stories’ onder leiding van presentator Nathan de Vries, bekend van Spuiten Slikken en Keuringsdienst van Waarde. Ze waren te zien op een grote videowall in de studio en meerdere keren werd er overgeschakeld naar Woerden.

Videowall
Het Kalsbeek College was 1 van de 5 middelbare scholen die vragen mochten stellen aan de gasten. Zo vroeg Tessa ter Horst (leerling uit 4-vwo) aan Aniek Moonen, voorzitter van de Jonge Klimaatvereniging, waarom zij het zo belangrijk vond dat jongeren ook gehoord worden in deze klimaatdiscussie. Emma van Belzen (4-vwo) kwam in de videowall in beeld toen ze Bob van Ginkel, technisch manager van Solar Team Eindhoven, vroeg op welk project op zonne-energie hij het meest trots was. Het antwoord – de ‘eigenwijzigheid’ om te bedenken hoe het anders kan – sprak zeker tot de verbeelding.

,,Het was een mooie ervaring voor onze leerlingen”, stelde maatschappijleerdocent Emile van den Oever na afloop tevreden vast. ,,Ze vonden het debat interessant, leerzaam en ‘weer eens wat anders’. Het was alleen jammer dat het gesprek zo dichtgetimmerd was en dat er geen ruimte was voor spontane vragen. Zo konden ze Bob van Ginkel niet vragen naar zijn mening over de recente ontwikkelingen rondom de Lightyear.”

Naar nieuwsoverzicht

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.
Sluiten

Open dag en proeflessen

Sluiten