Kalsbeek College

Kalsbekers op bezoek in Steinhagen

Een groep tweedeklassers van het Kalsbeek College is deze week op bezoek in het Duitse Steinhagen in het kader van een uitwisseling. Op het programma stonden onder meer het bezoek aan het Steinhagener Gymnasium, de stad Steinhagen (bij Bielefeld, in het Teutoburger Wald) en Bielefeld.

Het uitwisselingsprogramma daagt de leerlingen uit om Duits te spreken, de Duitse culturen te leren kennen en vrienden te maken in het buitenland. Tijdens leuke activiteiten, zoals klimmen in een ‘Kletterpark’ en een rondleiding door de Dr. Oetker-fabrieken, ontstaan er leuke gesprekken. En ook het slapen in een gastgezin is een waardevolle ervaring.

De Kalsbeek-leerlingen uit 2-atheneum en 2-gymnasium kregen vorige maand de Duitse leerlingen op bezoek. De hele groep werd op het stadhuis van Woerden ontvangen door burgemeester Molkenboer. Interessante plekken in en om Woerden werden bezocht door de Duitse en Woerdense leerlingen, zoals de Heksenwaag, het Anne Frank Huis en molen ‘De Windhond’.

Naar nieuwsoverzicht

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.