Kalsbeek College

Leesplezierdag met bekende auteurs

Dinsdag 18 oktober waren er maar liefst 7 schrijvers en 1 dichter op het Kalsbeek College locatie Bredius om te vertellen over hun boeken, het schrijversvak en het plezier dat lezen je kan geven. Met de bezoeken van Margje Woodrow, Natasza Tardio, Wilma Geldof, Daniëlle Bakhuis, Gideon Samson, Marlies Slegers, Kasper Peters en Maren Stoffels hopen wij de leesmotivatie van onze leerlingen te stimuleren.

Ter voorbereiding luisterden ze in de les Nederlands naar boekfragmenten en zochten zij informatie over de schrijvers. Hierna mochten ze kiezen welke 2 schrijvers zij bezochten. Na de gezamenlijke opening in de aula waar de leerlingen zelf een personage maakten, gingen zij naar de schrijvers. Er werd gegriezeld, gelachen, getoverd met taal en de geschiedenis in gedoken. Er kwamen mooie verhalen voorbij en de leerlingen stelden goede vragen! Het was een geslaagde ochtend die hopelijk veel leerlingen (weer) met plezier laat lezen.

Naar nieuwsoverzicht

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.