Kalsbeek College

MaS-project: Draag je steentje bij

Zet jij je in voor Woerdenaren die zich door corona extra eenzaam en alleen voelen? Meld je dan snel aan het project ‘Draag je steentje bij’, dat als alternatief voor de maatschappelijke stage georganiseerd wordt. Merel vertelt je in onderstaand filmpje alles over de verschillende doelgroepen voor wie jij iets kunt betekenen.

Waarom dit alternatieve project?
Veel ‘gewone’ stageplekken zijn nu helaas niet beschikbaar. Denk aan de ijsbaan, de Woerdense vakantieweek, koningsdag en plekken bij evenementen als de triathlon. Jongeren die zich in willen zetten, hebben meer moeite om een stageplek te vinden. Maar juist nu kunnen je veel betekenen voor anderen. Eenzaamheid is een groter wordend probleem: veel mensen zijn bang om de straat op te gaan en zien bijna niemand meer. Dit speelt onder veel doelgroepen.

Aanmelden
Wil jij je steentje bijdragen? Meld je dan snel aan en kies voor welke doelgroep je je wil inzetten, bijvoorbeeld ouderen die zelfstandig wonen, statushouders of kinderen met een beperking. Als groep ga je (vanaf 7 mei ongeveer) ideeën bedenken om voor die doelgroep iets tegen eenzaamheid te doen. De groepen worden begeleid door Buurtwerk, Hart voor Woerden en de Meiden van Woerden.

Naar nieuwsoverzicht

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.