Kalsbeek College

Met Beeldend Vormen op excursie

Op vrijdag 26 januari gingen alle bovenbouwleerlingen met Beeldend Vormen op excursie naar Rotterdam. Hier werd de indrukwekkende expositie van de Chinese kunstenaar Ai Weiwei in de Kunsthal bezocht. Ai Weiwei wil met zijn kunst laten zien hoe hij over de wereld denkt. Hij is het vaak niet eens met de Chinese regering en zet met zijn kunst het publiek aan het denken.

Het Depot Boijmans van Beuningen bewaart objecten en kunstwerken, waarvan een deel een link heeft met het koloniale verleden. Hoe gaat het museum daarmee om? Dat ontdekten onze vwo-leerlingen tijdens een rondleiding en workshop. Uiteraard maakten ze ook nog een toffe groepsfoto in de spiegelende wand van het gebouw.

De havo-leerlingen werkten zich in het zweet tijdens een moderne dansworkshop van Scapino Ballet Rotterdam. Ze leerden de “contraction and release” techniek van Martha Graham en de op toeval gebaseerde danstechniek van Merce Cunningham.

Tot slot maakten de leerlingen uit 4-havo tijdens een visuele tour kennis met de oude Hollandse meesters in de Remastered Experience. Het was een topdag met onze jonge kunstenaars.

Naar nieuwsoverzicht

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.