Kalsbeek College

Mooie ervaringen tijdens proeflessen

Woensdagmiddag hebben ruim 750 groep 8-kinderen proeflessen gevolgd op het Kalsbeek College. Ze hadden van tevoren zelf vakken uitgekozen en hun rooster van de middag samengesteld. Op beide locaties werden ze opgevangen door Kalsbeek-leerlingen die ze de weg wezen naar de aula.

Vakken als biologie en techniek
Op locatie Bredius volgden de kinderen een theorie- en een praktijkles. Van biologie naar techniek en van Duits naar Economie& Ondernemen. “Wow, ze hebben hier een heel restaurant”, klonk het bewonderend. “En een kappersruimte, kijk daar maar”, vulde zijn klasgenoot aan.
De animo voor onze vmbo/mavo-locatie was groot: al weken geleden waren alle plekken vergeven. In februari wordt daarom een tweede ronde proeflessen georganiseerd. Zodra het programma rond is, kun je weer via onze website aanmelden.

Op locatie Schilderspark hadden de ruim 500 kinderen van tevoren een pakket gekozen. In 3 lessen van een half uur leerden ze leuke dingen bij onder andere Engels, kunst, Latijn & mythologie en wiskunde. Kalsbeek-leerlingen begeleidden ze naar de juiste lokalen, waarbij zeker ook de brugschool niet overgeslagen werd. “Wat een fijn gebouw is dit”, was de reactie van een 11-jarige. En een ander: “Leuk om straks zowel hier als in het grote gebouw les te krijgen.”

Webinars
’s Avonds waren er voor het eerst in de geschiedenis 2 Kalsbeek-webinars. Ouders en verzorgers konden zich hier van tevoren voor aanmelden en werden getrakteerd op informatieve bijeenkomsten waarin ze meer te weten kwamen waar het Kalsbeek College voor staat, hoe wij onze leerlingen laten groeien en wat voor mogelijkheden er zijn qua onderwijs, uitdaging en ondersteuning. Ruim 600 ouders maakten van deze digitale mogelijkheid gebruik. De webinars worden volgende week op onze website geplaatst.

In dit bijzondere coronajaar konden groep 8-kinderen op deze manier een goede indruk van de school krijgen. In januari, de maand waarin normaal gesproken allerlei open dagen plaatsvinden, gaan we online een informatief en veelzijdig beeld van het Kalsbeek College neerzetten. In februari worden op beide locaties activiteiten voor kinderen georganiseerd. We zijn druk bezig om de programma’s rond te krijgen. Houd de website zeker in de gaten!

Naar nieuwsoverzicht