Kalsbeek College

Nieuw: flexrooster op locatie Bredius

Na de zomervakantie starten we op locatie Bredius met een flexrooster. Voor de leerlingen gaat er veel veranderen, zoals de lesduur, het aantal lessen op een dag en het soort lessen.

Waarom deze verandering?
Leerlingen hebben allemaal net wat anders nodig om te kunnen groeien. Zo heeft de een net wat meer uitleg voor een bepaald vak nodig dan een ander en wil de een op school meer tijd aan zijn huiswerk besteden dan een ander. We willen onze leerlingen meer maatwerk bieden en het huidige rooster biedt daar geen ruimte voor.

Wat is een flexrooster?
Een flexrooster bestaat uit kernlessen en flexlessen. Elke dag staan er 4 kernlessen van elk 70 minuten op het rooster. Dit zijn lessen die een leerling met zijn of haar hele klas volgt. Een flexles duurt 35 minuten en is gericht op wat een leerling nodig heeft. Voor de een is dat een extra les Nederlands, voor de ander is dat een talentles koken. Een leerling voegt 3 tot 5 flexlessen per week toe aan zijn rooster.
In onderstaand animatiefilmpje wordt het flexrooster op locatie Bredius verder uitgelegd en worden ook de voordelen duidelijk.

Start en meer informatie
In de eerste weken na de zomervakantie starten we alleen met kernlessen en leggen we onze leerlingen uit hoe het kiezen van flexuren werkt. Na de herfstvakantie willen we starten met de eerste flexlessen. Vragen over het flexrooster? Stuur een mail naar [email protected].

Naar nieuwsoverzicht

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.