Kalsbeek College

Nieuw voor ouders: 2 cursussen

Voor ouders/verzorgers van Kalsbeek-leerlingen bieden we 2 leuke, gratis cursussen aan: een korte cursus ‘Mythe en werkelijkheid’ en wegens succes nogmaals een beginnerscursus Latijn.

Mythe en werkelijkheid: de reis van een verhaal!
‘Met argusogen ergens naar kijken’ of ‘dat is een ware Tantaluskwelling’: uitdrukkingen die hun oorsprong vinden in de Griekse mythologie. Niet alleen letterlijk in onze taal, maar zeker ook in de beeldende kunst, literatuur en muziek is veel terug te vinden van deze fraaie verhalen. In 2 avonden ontdek je wat er met één specifieke mythe in de loop der eeuwen is gebeurd, ofwel hoe het verhaal door schrijvers, schilders, beeldhouwers en componisten is ‘hergebruikt’. Ben je benieuwd welk verhaal? Kom dan op donderdag 19 en maandag 30 september naar het Kalsbeek College locatie Bredius.

Beginnerscursus Latijn
In de vorige 3 schooljaren hebben al meer dan 150 ouders kennis gemaakt met Latijn, een weliswaar niet meer gesproken taal, maar wel nog heel ‘levend’ aanwezig in het Nederlands: woorden als ‘et cetera’ of ‘viaduct’ zijn Latijn, maar ook alledaagse woorden als ‘muur’ en ‘straat’ vinden een oorsprong in deze taal. Heb je u vroeger niet de kans (of zin) gehad om dit vak op school te volgen? Of ben je nu nieuwsgierig geworden? Kom dan naar deze cursus van 4 avonden.

Meer informatie en aanmelden
Meer informatie over beide cursussen vindt u hier.
Aanmelden voor een van deze cursussen (of allebei) kan door een mail te sturen naar [email protected] onder vermelding van naam, telefoonnummer en in welke klas uw zoon of dochter zit.

Naar nieuwsoverzicht