Kalsbeek College

Bijna 250 ouders naar ouderavond

Vapen, motivatie, social media en systematisch denken. Allemaal thema’s die vorige week via workshops tijdens de ouderavond op het Kalsbeek College locatie Schilderspark aan bod kwamen en waar bijna 250 ouders op af kwamen.

De avond werd geopend in de aula met het interactieve theaterstuk ‘Dan maak je maar zin!’ door toneelgezelschap De Nieuwe Lichting. In dit stuk staan de drie voorwaarden voor een gemotiveerde leerling centraal: competentie, autonomie en verbinding.

Na de pauze was er keuze uit vijf verschillende workshops. Eén van de workshops was een verdieping op het theaterstuk. In de workshop Social Media door trainingsbureau Social Media Wijs werd de invloed van sociale media op het zelfbeeld van jongeren onderzocht. Er werden tips gegeven hoe de schermtijd beperkt kan worden en hoe je samen vervelende ervaringen op internet kan voorkomen, en hoe te handelen als er onverhoopt toch sprake mocht zijn van digitaal pesten of online seksueel misbruik. Meer informatie over deze onderwerpen is te vinden op de websites pestweb.nl en helpwanted.nl.

Verder was er een workshop door Jellinek over middelengebruik. Tijdens deze workshop werd er uitleg gegeven over drank- en drugsgebruik onder jongeren. Er werd informatie gegeven over de verschillende soorten drugs; het verslavende effect en de risico’s van drank- en drugsgebruik. Er ontstonden bijzondere, open gesprekken en ouders voelden zich vrij genoeg om ervaringen met elkaar te delen. Ook werden er handvatten gegeven aan ouders. Zo werden zij geholpen om het onderwerp bespreekbaar te maken en te houden met hun kind.

De andere twee workshops werden gegeven door Kiki Kennisinstituut. ‘Jippie, ik heb een puber’ ging over de balanceeract tussen ‘nodig zijn’ en ‘afstand nemen’. De workshop ‘Systemisch kijken naar je kind’ ging over dat een verandering in de directe omgeving ervoor kan zorgen dat een kind uit balans raakt.

Naar nieuwsoverzicht

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.