Kalsbeek College

Oudercursus ‘Mythe en werkelijkheid’

Ouders/verzorgers van Kalsbeek-leerlingen kunnen de leuke (gratis), korte cursus ‘Mythe en werkelijkheid’ volgen. Interesse? Meld u dan voor 11 september aan.

Griekse mythologie
‘Met argusogen ergens naar kijken’ of ‘dat is een ware Tantaluskwelling’: uitdrukkingen die hun oorsprong vinden in de Griekse mythologie. Niet alleen letterlijk in onze taal, maar zeker ook in de beeldende kunst, literatuur en muziek is veel terug te vinden van deze fraaie verhalen. Irene de Koning, docent klassieke talen op locatie Schilderspark, laat u in 3 avonden zien wat er met enkele mythologische verhalen in de loop der eeuwen is gebeurd, ofwel hoe het verhaal door schrijvers, schilders, beeldhouwers en componisten is ‘hergebruikt’. Wilt u weten welke verhalen? Schrijf u dan snel in.

Cursus van 3 avonden

De cursus Mythe en werkelijkheid duurt 3 avonden. Vanwege de coronamaatregelen wordt de groep in tweeën gesplitst (met maximaal 12 deelnemers per groep).

  • Wanneer: dinsdag 15 september, maandag 5 oktober en dinsdag 17 november 2020 (als u 1 of 2 lezingen wil bijwonen, is dit ook mogelijk)
  • Hoe laat: 19.15-20.00 uur (groep 1) of 20.15-21.00 uur (groep 2)
  • Waar: Kalsbeek College locatie Schilderspark, lokaal 008
  • Inhoud: 3 Griekse mythen en de doorwerking ervan in later eeuwen in beeldende kunst, literatuur en muziek
  • Kosten: geen. De school biedt u deze cursus gratis aan!

Aanmelden?
Stuur voor 11 september een berichtje naar [email protected] onder vermelding van uw naam, telefoonnummer, de klas van uw zoon/ dochter, hoeveel avonden u aanwezig bent en uw voorkeur voor de 1e of 2e groep. Graag als onderwerp aangeven: M&W!

Naar nieuwsoverzicht