Kalsbeek College

Projectweek 4-vwo in teken van debat

De projectweek van 4-vwo stond geheel in het teken van het debat. Op maandag hebben de leerlingen promotiefilmpjes gemaakt in de stijl van Zendtijd voor Politieke Partijen. Op dinsdag hebben ze een bezoek gebracht aan de Tweede Kamer. Naast een bezoek aan de plenaire zaal hebben de leerlingen o.a. ook een Tweede Kamerdebat nagespeeld.

Europees Parlement
Op woensdag hebben de 4-vwo leerlingen, samen met de 4-havo leerlingen die het Beneluxprogramma volgden, op uitnodiging van CDA Woerden een bezoek gebracht aan het Europees Parlement. Namens alle leerlingen heeft Aleksandar Ljubojevic een boekje met wensen en behoeften ten aanzien van Europa overhandigd aan Esther de Lange, Europarlementariër van het CDA. Het ontwerp van de voorkant van het boekje is van Renske Krijt.

Debattechnieken
Op donderdag hebben de leerlingen gastles gehad over migratie van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Daarna hebben ze les gekregen in Debattechnieken, als voorbereiding op de debatten van vrijdag. Op vrijdag zijn de zelfgemaakte promotiefilmpjes getoond en hebben ze gedebatteerd, De beste partij van het ochtenddeel was 50PLUS (Lars Vernet, Luuk de Vor, Bente Rodenburg, Kim van Dorland en Tim den Blanken). De winnaar van het middagdeel was D66 (Ewout Schulpen, Martin Ebrahimkheil, Paramitha Wynstroot en Sophie Breen)

Naar nieuwsoverzicht