Kalsbeek College

Scholen Woerden organiseren open dagen in november

Yuverta Montfoort, het Futura College, het Kalsbeek College en het Minkema College in Woerden hebben gezamenlijk besloten om de open dagen komend schooljaar niet pas in januari te organiseren, maar al in november. Hiermee hopen zij eventuele coronabeperkingen voor te zijn en leerlingen en hun ouders de gelegenheid te bieden om weer écht een kijkje te komen nemen in hun scholen.

Normaliter bezoeken in januari duizenden leerlingen (en hun ouders) uit het basisonderwijs de open dagen van middelbare scholen om kennis te maken met de verschillende mogelijkheden binnen het voortgezet onderwijs in de regio. Mede op grond van de open dag bepalen de leerlingen  hun schoolkeuze. De afgelopen jaren konden deze open dagen door de strenge coronamaatregelen in januari echter niet doorgaan en is uitgeweken naar online alternatieven.

November
“De online activiteiten waren een mooie oplossing, maar halen het uiteraard niet bij een écht kijkje in de school. En dat gunnen we de leerlingen zo!” aldus Mark de Haas, bestuurder Minkema College. Er is daarom in goed overleg met alle scholen in de regio afgesproken om de open dagen naar voren te halen; dat wil zeggen naar november 2022. Cor van Dalen, bestuurder Kalsbeek College: “Daarmee zijn we hopelijk een nieuwe coronagolf in de winter voor en kunnen we leerlingen en hun ouders op de school ontvangen.”

Helaas hebben ook de scholen geen glazen bol, dus 100% zekerheid is er nooit. “De scholen kiezen ervoor om in januari en februari wel dagen vrij te houden om kennismakingsactiviteiten zoals een open lesmiddag of Doe-dag te organiseren. Als de omstandigheden het toelaten kunnen deze dan, eventueel in afgeslankte vorm, ook nog doorgaan”, zegt André Dokman, bestuurder Futura College. Wilma van Roomen, locatiedirecteur Yuverta Montfoort: “We kijken ernaar uit om basisschoolleerlingen en hun ouders, die zich oriënteren op een toekomstige school, weer te mogen ontvangen en enthousiasmeren. Wij zijn ervan overtuigd dat elke school weer een mooi programma zal neerzetten tijdens de open dagen.”

Open dagen Kalsbeek College

Op zaterdag 19 november 2022 kun je met ouders/verzorgers rondkijken, sfeer proeven, vragen stellen en ervaringen opdoen. Op die dag kun je terecht op:

  • locatie Bredius (+ de TechnoHUB)
  • locatie Schilderspark

Naar nieuwsoverzicht

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.