Kalsbeek College

Schoolexamens starten later

De centrale eindexamens gaan niet door. Dat is vandaag bekendgemaakt door minister Slob. Op basis van de resultaten van de schoolexamens beslissen we of een eindexamenleerling slaagt of zakt.

Informatie voor eindexamenleerlingen
Omdat de schoolexamens bepalend worden en het belang van onze leerlingen ons uitgangspunt is, nemen we de tijd om het programma te herzien. Wat betekent dit concreet:

  • De geplande schoolexamens van deze week (25-27 maart) en volgende week (30 maart – 3 april) gaan NIET door.
  • Voor 6 april worden er geen schoolexamens afgenomen. Wij volgen hierin het advies van minister Slob om heel terughoudend te zijn met het afnemen van schoolexamens op school.
  • Uiterlijk 3 april maken we bekend hoe de laatste ronde van de schoolexamens eruit zien. Leerlingen en ouders krijgen deze informatie per mail.

De minister komt, hopelijk op korte termijn, met een slaag-/zakregeling en met regels over herkansingsmogelijkheden. We begrijpen dat deze onzekere periode enorm lastig is en proberen zo snel als mogelijk met concrete informatie te komen. De komende dagen gaan we aan de slag met een nieuwe planning voor de schoolexamens.

Gala en LSD
Een van de hoogtepunten van het schooljaar, de gala-feesten op beide locaties, kunnen niet doorgaan als gevolg van de aangescherpte maatregelen. Ook de LSD (laatste schooldag) is van de baan. Beide activiteiten vragen bovendien om een goede voorbereiding, wat op dit moment niet mogelijk is. We hechten er veel waarde aan om de middelbare schoolperiode feestelijk met elkaar af te sluiten en hopen daar later in dit schooljaar nog een moment voor te vinden.

Naar nieuwsoverzicht