Kalsbeek College

SinoTalent: uitwisseling met Taiwan

De afgelopen jaren organiseerde het Kalsbeek College uitwisselingen met leerlingen van een school in Beijing om kennis te maken met China, zijn cultuur en de mensen die daar wonen. Voor vele leerlingen een unieke en ongekende ervaring: zij liepen door Beijing, draaiden mee in een Chinees gezin, bezochten de Chinese Muur en maakten vrienden voor het leven ver over de grens.

Digitale uitwisseling met Taiwan
Helaas blijft het coronavirus roet in het eten gooien en voorlopig zal er dan ook geen land in Azië bezocht kunnen worden. Dit wil niet zeggen dat er geen contact kan plaatsvinden. Aangezien wij het heel belangrijk vinden om contact met andere landen/culturen te hebben, starten we dit jaar ‘SinoTalent’, een project (voor SPK-leerlingen uit klas 3h/v en 4h/v) met lessen, opdrachten en een digitale uitwisseling met leerlingen van een school in Taiwan. Via Skype, whatsapp en e-mail kun je 8 weken digitaal in contact komen met leeftijdsgenoten in Taipei. ​Een superervaring!

Zoveel vragen
Door het online praten met iemand uit een heel ander land zal je een rijker mens worden. Je leert je eigen wereld en die van een ander beter kennen. Je wordt een echte wereldburger. Want wie wil nu niet weten wat jouw leeftijdsgenoten daar doen? Hoe ziet hun school eruit? Hoe lang zijn hun schooldagen? Hoever moeten ze reizen? Hoe zijn hun docenten? Wat doen leerlingen in hun vrije tijd?  Kijken ze ook Netflix of zitten ze op TikTok? Wat eten ze? Waar wonen ze?  Hebben ze enig idee hoe het er in Nederland aan toe gaat? Zoveel vragen…… Er zijn zoveel dingen die je van ze zou kunnen willen weten.

Daarnaast levert het contact hebben met jongeren aan de andere kant van de wereld een contact voor het leven op. De wereld wordt steeds internationaler. Wat zou mooier zijn dan op reis te gaan naar het Verre Oosten en daar voor een logeeradres of stapadres contact te kunnen opnemen met één van die leerlingen daar! Je hoeft maar naar elkaar te appen en je hebt een waanzinnige bron van mogelijkheden. Leerlingen/studenten vinden het dan zo gaaf om jou wegwijs te kunnen maken in hun land. Zo werkt het echt!

Certificaat
Met SinoTalent werk je niet alleen aan je eigen interculturele ontwikkeling, maar je deelname levert ook een certificaat op. Bij uitzonderlijk goede deelname aan het project, kun je bovendien worden voorgedragen voor een Certificate of Excellence. In een assessment word je dan beoordeeld door studenten van de major Interculturele Communicatie van de Universiteit Utrecht. Zo’n certificaat kan zeer waardevol zijn bij de toelating van numerus fixus-vervolgopleidingen, zeker als het gaat om een internationale opleiding.

Vragen
Stel ze gerust aan mevrouw Krijvenaar, coördinator van SinoTalent. Aanmelden? Mail een korte motivatie naar krm@kalsbeek.nl vóór 25 december.

Naar nieuwsoverzicht

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.
Sluiten

Speciaal voor kinderen uit groep 8:

Ontdek onze school online met een virtuele tour, filmpjes, presentaties en nog veel meer

locatie
Bredius à
locatie
Schilderspark à

De Kalsbeek Live Show gemist? Kijk de uitzending terug

locatie
Bredius à
locatie
Schilderspark à

Vraag het Kalsbeek Keuzepakket aan

Sluiten